Čo vidíte, keď sa pozriete na váš balkón? Je to miesto, na ktoré odkladáte nepotrebné veci, potraviny či slúži na uskladnenie bicyklov? Nedá sa na ňom ani pohnúť a radšej sa mu zďaleka vyhýbate?

Ako na dovolenke

My pre vás máme niekoľko skvelých tipov, ako urobiť z balkóna oázu pokoja a oddychu. Miesto, ktoré vás nabije energiou, kde sa zbavíte únavy a stresov po náročnom dni. A ktovie, možno sa tam budete cítiť ako na dovolenke.

V prvom rade to berte tak, že balkón je plnohodnotnou súčasťou vášho bytu a bola by škoda tento priestor nevyužiť. Nebudete ľutovať! Už nikdy sa naň nebudete dívať ako na malý chladný úložný kút. Premeňte ho na najobľúbenejšie miesto vo vašom byte, kam sa uchýlite.

Obrázok ako inšpirácia

V prvom rade bude nutné balkón riadne vyčistiť. Vyhraďte si na to jeden voľný deň, vyhrňte rukávy a smelo do toho. Pre tých lenivejších máme dobrú radu – vytlačte či nakreslite si obrázok, ako chcete, aby váš balkón po úprave vyzeral a zaveste ho na balkónové dvere. Pohľad naň vás poženie vpred.

Fantázia na prvom mieste

Možností na zútulnenie balkóna je neúrekom. Môžete ho vymaľovať, vytapetovať, obložiť drevom. Obľúbené sú i závesy,  slnečníky, lampy. Nebojte sa využiť všetku svoju kreativitu a popustite uzdu svojej fantázii.  Vankúše, deky, koberce, obrazy, sviečky, knihy. Každému podľa chuti.

Na svojom novom balkóne môžete relaxovať, posedieť s rodinou či priateľmi, maľovať obrazy či sadiť kvety, pracovať či dokonca počas horúcich letných dní aj spávať.

foto: awilow.com, pufikhomes.com, Sortra, One Kindesign, Architectureln, hoomcode, Inspirated by Charm, One Kindesign, Pinterest

Galéria