Ako by ste niekoľkými slovami opísali mesto Dubaj? Bez ohľadu na to, či ste tam boli alebo nie? Trúfneme si tipnúť. Určite by nechýbali slová ako luxus, mesto mrakodrapov, nekonečné pláže, famózne nákupy.

Je to tak. Arabské mesto Dubaj si právom zaslúži pomenovania ako zlaté mesto či mesto luxusu. Je lákadlom pre majetných i menej bohatých turistov z celého sveta. A ponúka všetko, na čo si len zmyslíte.

Úchvatnú panorámu, prepychové hotely, značkové obchody, nekonečné pláže i bohatú históriu.

Po lyžovačke rovno na pláž

Dubaj možno právom považovať za prvotriednu turistickú destináciu. Ulahodí každému návštevníkovi.  

V Dubaji si môžete napríklad zalyžovať a hneď potom vybehnúť na horúci piesok a zaplávať si v mori. 

Pre milovníkov nákupov, teda najmä milovníčky, predstavuje Dubaj raj na zemi. Nájdete tu všetky vychýrené značky oblečenia, kabeliek, šperkov, parfémov a najrôznejší tovar, o akom sa vám ani nesnívalo. Na takéto nákupy ale určite treba poriadne nabitý bankový účet či štedrého sponzora. 

 

Mesto ponúka i bohatý pohľad do histórie, môžete nahliadnuť do arabských mešít, navštíviť podmorský svet plný žralokov, ktoré vám budú plávať okolo hlavy, spraviť si výlet na lodi či si jednoducho užívať oddych a športové možnosti na pláži. 

Pozrite si aj úžasné fotografie nočného Dubaja či pôsobivé zábery, keď na mesto padne hmla. 

 

foto: Gulf News, LuxuryProperty.com, booking.com, Time Out Dubai, Thinkwell group, Tripsavvy, Glitter rebel, Flickr, Family traveller, Radisson Blu Blog, Whatson.ae, DIgital photography Review, Pinterest

Galéria