Čo môže byť horšie ako nuda v práci? Čas sa neskutočne vlečie, pozeráš na hodinky, kedy ti skončí pracovná doba a dobre vieš, že to isté ťa čaká aj zajtra. A keby aspoň tá výplata stála za to.

Veľa ľudí sníva o tom, aby mali inú prácu, než akú majú. Aby bola dobre platená, bavila ich a keby tak bola aj rôznorodá. Teda nie stereotyp. O koľkých povolaniach sa to dá povedať? Skús ich spočítať na prstoch jednej ruky. Ale vylúč zamestnania, kde musíš niekoľko rokov študovať na vysokej škole, absolvovať roky praxe, spĺňať zdravotné, vekové či iné kritéria. Koľko si napočítal?

Práca realitného makléra si prívlastky ako dobre platená či rôznorodá určite zaslúži.  Plus je napríklad aj zaujímavá či napínavá. Pýtaš sa - čím?

Realitný maklér je ako taký realitný detektív

Musí byť zdatný v hľadaní nehnuteľností, presnorení trhu, preverovaní klientov, musí dobre poznať svoju časť mesta, jej ulice, tipy bytov. Čo sa kde predáva, za koľko, čo sa bude predávať, čo nové kde „rastie“.

Čím viac sa pohybuje v meste, v ktorom pôsobí, čím viac informácií získa, čím viac ľudí spozná, tým je z neho lepší a kvalitnejší realitný maklér. Vie o bytoch, ktoré sa budú predávať, má kontakty na tých správnych ľudí, získava ešte nezverejnené informácie o plánovaných projektoch a výstavbách.

Stále nové dobrodružstvá

A keď príde klient a povie, že súrne potrebuje predať svoju nehnuteľnosť či kúpiť niečo exkluzívne, vtedy to len začne byť napínavé. „Chceš zarobiť? Tak to vybav do dvoch týždňov. Predaj môj drahý dom, ukáž mi voľné nehnuteľnosti, ktoré ešte nie sú oficiálne v predaji.“

Telo zasiahne dávka adrenalínu a ty ideš za svojou tučnou províziou. Si dobrý a dokážeš to. Zarobíš, máš zo seba skvelý pocit a čo nasleduje? Spokojný klient ťa odporučí ďalším a tebe začne nové dobrodružstvo. Znie to celkom zaujímavo, čo povieš?

Ak ťa táto práca oslovila, napíš na info@arec.sk a my sa ti ozveme.

Galéria